Noua generatie de promoteri

Pe piata de advertising a fost introdus un aparat inovativ de sampling. Acesta inlocuieste promoter-ul clasic cu un automat de mostre – asa cum sunt automatele de cafea, de sucuri sau de sandvisuri, doar ca ofera mostre. Prin simpla trimitere a unui sms, consumatorul primeste un cod, la introducerea caruia i se ofera gratuit mostra. Aparatul este conceput pentru a se adapta unor tipuri variate de produse, chiar si celor perisabile, prin incorporarea unui sistem de refrigerare.

Pe principiul “Prietenul la nevoie se cunoaste”, imaginati-va ca in zilele caniculare, cu un simplu sms puteti primi gratuit, cu titlul de mostra: un servetel umed parfumat, un mini spray racoritor cu apa termala sau crema pentru protectie solara.

Sistemul ofera oportunitati pentru promovarea neconventionala. Este un medium interactiv, generator de WOM care ofera categoric un avantaj competitiv: amplasat in spatii publice precum statiile de autobuz, metrou, aparatul ofera consumatorului o stare de bine in tumultul cotidian.

Testarea produsului este o etapa importanta in procesul de cristalizare a deciziei de cumparare, mai ales ca aparitia internetului a schimbat multe in relatia consumatorului cu brandul: acesta din urma nu mai are monopolul asupra comunicarii, consumatorul poate sa verifice veridicitatea informatiilor, poate compara beneficiile si preturile, poate afla imediat informatii de la utilizatori, chiar daca nu ii cunoaste… De aceea, mostrele si demonstratiile sunt o buna modalitate de interactiune si, mai mult, consumatorul are ocazia de a incerca produsul, inainte sa il cumpere, reducand astfel cu mult disonanta cognitiva post-achizitie (am facut bine ca l-am cumparat, o fi bun?)

grafic1Oamenilor le place sa incerce produse, le asigura o stare de confort mental. Un studiu interesant al Event Magazine arata faptul ca incercarea produselor reprezinta unul dintre activitatile preferate pe care oamenii le realizeaza in cadrul unui eveniment. De altfel, acelasi studiu arata ca incercarea produsului este un influentator puternic in decizia de cumparare – 74 % dintre respondentii studiului arata ca sunt „foarte influentati” de faptul ca au incercat produsul, si doar 1% declara ca acest act nu a decis in nici un fel decizia de achizitie.

tu ce zici despre asta?

Tags: , , , , , , ,

    imprastie vorba!

Comentarii

  • Incentivare in viata reala pentru activitati online / 26 Mar 2009 10:45

    [...] Articole similare: Noua generatie de promoteri [...]

  • ioana / 24 Apr 2009 18:13

    cred ca acest concurs genereaza amintiri pentru multi dintre cei care sunt acum oameni de marketing sau de comunicare. Si eu am fost de doua ori la Olimpiade si acolo m-am si imprietenit cu Dana, asociata mea. Noi n-am castigat niciodata, dar experienta a fost una buna. Inca mai avem in minte o propunere de campanie pe care am propus-o la olimpiade si pe care vrem sa o implementam. :)
FeedWind