Apa, hamei si malt. Cum ambalezi acest amestec?

Berea nu mai este demult doar bautura care le tinea de foame calugarilor care posteau in manastiri, ci s-a transformat in experienta bautului de bere. Prin povestea creata in jurul fiecarui brand de bere, prin ritualul de a bea bere la anumite ocazii sau intr-o anumita companie, dar si prin ambalaje.


Reteta este simpla: se da malt, hamei si apa. Cum ambalezi amestecul-minune intr-un mod memorabil, dincolo de traditionala sticla groasa, cu forma rotunda? Noi am gasit cateva exemple si ti le aratam si tie mai jos. Deschide-ti o bere and… enjoy!

Cei de la Punk Dog au creat un serviciu prin care iti poti personaliza sticla de bere intocmai pe gustul tau. Stiu, este the most un bautor de bere poate obtine, dar am zis sa incepem in forta cu acest prim exemplu. Ca este ziua ta, vreo aniversare, esti plin de romantism si vrei sa iti surprinzi iubita cu vreo sticla de… bere (desi nu iti garantam succesul) sau pur si simplu pentru ca este joi, intri pe site-ul punkdog.com, iti alegi ocazia pentru care vrei sa creezi ambalajul, textul pe care sa il scrii pe sticla, poza, cromatica si tipul de bere. Poti opta pentru Trashy Blonde, 77 Lager sau Punk Ipa. Le pui in cosul de cumparaturi si apoi le primesti direct acasa. Cheers to that!

Punkdog

Vrei marfa de contrabanda? Incearca o bere. Marco Manansala a creat pentru o marca de bere fictiva, Black Market Goods, un nou tip de ambalaj. Daca vorbim despre piata neagra si marfa de contrabanda, vedeti mai jos ce a iesit: sticle in forma de arme ilegale, in cutii din lemn atent inchise.

Bere de contrabanda

Berea iti este atat de apropiata incat tine si locul unei iubite? Uite ca de data asta asemanarea este si mai mare. Rusul Ramm ND a creat design-ul unei cutii de bere ce sugereaza trupul unei femei in lenjerie intima. :)

Ramm ND Design

Daca stii cum arata o lava lamp, vei stii cum arata si urmatorul ambalaj de bere. Sticla din plastic mai degraba premium decat low-end a fost creata tocmai pentru a sugera faptul ca berea la PET nu inseamna numai Dorei si lower class, ci poate spera la un statut mai inalt. Ce a iesit, vedeti mai jos: cu fundul in sus o lava lamp, cu fundul in jos, o sticla de bere.

Lava Lamp Beer

Berea poate fi si despre rafinament si delicatete. Da, da, in ciuda tuturor preconceptiilor. Arunca o privire la design-ul realizat de Samantha Wiley, inspirat de “Mockingbird” si o sa imi dai dreptate.

Mockingbird Beer

De parca nu era destul, berea mai este si despre… arta. Becks’s a emis in Anglia o serie limitata in care, in loc de etichete, erau opere de arta pentru a sustine patru artisti de la Royal Academy of Arts din Londra. Iar operele apartineau chiar celor patru artisti.

Becks Limited Edition

Si daca nu mai folosesti telefonul fix, macar de curiozitate si de data asta tot te vei intoarce la traditie. In schimbul a 11, 99$, Budweiser iti ofera si o bere, si un telefon. Daca ai de dat un telefon urgent, bagi mufa in priza, daca ti se face pofta de bere, decuplezi telefonul si bei berea.

Budweiser Phone

Cei care au mizat mult pe experienta in Romania au fost cei de la Grolsch. De fapt, asta a fost si pozitionarea lor. Iar cu ajutorul fanilor au creat zeci de modele de cutii Grolsch. Ceea ce in marketingul experiential am numi personalizare colaborativa, asa cum spune la carte. Cu alte cuvinte, colaborarea cu consumatorul pentru a ajunge la un produs finit in concordanta cu dorintele lui.

Grolsh.ro

Cum a curs multa bere pe randurile de mai sus, indraznesc acum sa te si provoc la duel: ce alte exemple de ambalaje neconventionale iti mai vin in minte? Si ca sa nu fac competitia prea grea, accept si exemple ale altor bauturi, nu doar bere. Poate iese ceva si facem un articol si despre asta.

tu ce zici despre asta?

Tags: , , , , ,

    imprastie vorba!
FeedWind