10 Sfaturi utile pentru a evita aglomerarea magazinului

De multe ori, cand intru intr-un magazin de cartier am senzatia ca sunt in camara unui harciog. Sunt atat de multe lucruri, mari si mici, puse peste tot, in orice locsor disponibil. Acest articol isi propune sa fie un mini-ghid util, pentru a va ajuta sa evitati supra-aglomerarea magazinului si a deveni mai atractiv pentru clienti.

  1. Faceti o evaluare a vanzarilor din ultimele luni. Ce produse se vand, ce produse raman pe stoc? Astfel, puteti face niste calcule: merita sa pastrati toate produsele pe care le aveti acum?
  2. Adaugati ceva diferit la sortimentatia de baza. Dupa ce ati stabilit care sunt produsele de care nu va puteti lipsi in magazin, adaugati elemente specifice, care sa va diferentieze si care sa fie atragatoare.
  3. Organizati produsele in mod vizibil si sem­na­lizati categoriiile.
  4. Evitati aglomerarea la casa de marcat. Zona casei de marcat este destinata produselor de impuls si este un spatiu pe care si-l doreste orice producator.
  5. Maximizati spatiul din dreptul vanzatorului. Pla­sati aici produsele speciale, dar care stiti ca au trecere.
  6. Atrageti atentia asupra spatiului mai putin vizibil.
  7. Ganditi-va daca displayurile producatorilor va sunt necesare. Eu sunt un mare fan al displayurilor, fiindca multe dintre ele sunt ingenioase si aratoase. Totusi, pastrati un echilibru.
  8. Optati pentru dimensiunile mai mici. Daca automatul de cafea va ocupa mult spatiu, alegeti unul mai mic.
  9. Asigurati o iluminare mai buna in magazin.
  10. Aduceti un pic de culoare.

In alta ordine de idei, nu va limitati din cauza ca nu aveti spatiu si trebuie sa includeti o multime de produse. O detaliere a acestor sfaturi, precum si cateva idei pentru a le pune cu succes in practica, gasiti in ultimul numar al Magazinului Progresiv. Un articol marca pastel.

tu ce zici despre asta?

Tags: , , ,

    imprastie vorba!
FeedWind