Cum sa ai o zi frumoasa la birou

Gandindu-ma la timpul pe care il petrec la birou, mi-am dat seama ca cel mai mult conteaza sa petreci acest timp cu drag. Sa iti fie drag locul si colegii, sa faci treaba cu placere, sau macar sa incerci. De ce spun asta? Pentru ca exista o capcana, si daca ai picat in ea cu greu iesi la suprafata. Se numeste capcana morocanosului, si functioneaza astfel:  iti manifesti nemultumirile atat de des incat ajungi sa te identifici cu ele. Nu zic, exista zile si zile, insa putem face anumite lucruri ca sa nu cadem in capcana si sa avem o zi frumoasa la birou :)

Iata cateva dintre lucrurile care ma ajuta pe mine:

Biroul meu este plin de lucruri personale, care imi plac: flori, cosmetice, poze cu cei dragi, ceai din concediu, cd-uri cu muzica, biletele cu vorbe frumoase de la colegi,  brosuri si alte materiale dragi.  Am cate o amintire pentru fiecare obiect, iar ziua mea incepe de fiecare data frumos. Asa ca, adu de acasa o poza, un mesaj motivational sau orice iti place.
Little things really matter.

Uneori nici florile nu ma ajuta, dar o conversatie de 5 minute cu un coleg drag face minuni. Incerc sa imi fac timp si sa am cel putin o conversatie cu un coleg/a, oricat de small talk ar fi ea. Cu ajutorul micilor discutii ajungi sa cunosti pe cineva si exista sanse sa te imprietenesti cu persoana respectiva. Iar daca lucrezi cu un prieten alaturi, sigur o sa ai ziua mai frumoasa.
Little things really matter.

Razi mult. Ziua trece mai frumos daca faci misto de situatie.
Little things really matter.

Daruieste ceva, orice. Daruieste un zambet, un compliment, o bomboana, chiar nu conteaza ce anume. Bucuria persoanei care primeste o sa iti aduca un mare zambet pe fata si asta sigur o sa iti faca ziua mai frumoasa.
Little things really matter.

Nu sta indiferent. La birou apar situatii de tot felul, urgente, cineva e suparat sau nu stie sa faca ceva, diverse. Daca poti sa fii de ajutor cuiva, atunci ajuta-l.  Little things really matter.

Cu o floare SE FACE primavara! Am fost crescuti sa credem ca nu este asa si ca nu are rost sa incerci una sau alta, ca daca o faci doar tu atunci nu conteaza. Eu zic ca este timpul sa transformam aceasta vorba veche. La urma urmei, sa nu uitam de puterea exemplului :) .
Little things really matter.

Sa aveti o zi frumoasa :)

tu ce zici despre asta?

Tags: ,

    imprastie vorba!
FeedWind