Despre time management sau cum sa ne indeplinim toate dorintele

Timp de o zi, am trecut in matricea urgent si important, adica De facut acum, dezvoltarea personala. Si am invatat, cu ocazia trainingului Time Management & Planning Skills Workshop, tinut de Gabriel Chitu la noi, in sediul pastelat, ca avem tot timpul din lume sa facem ce vrem cu el: sa citim, sa scriem, sa corectam ce-am scris, sa intocmim proiecte frumoase, sa visam.

De ce vesnic ni se pare ca nu avem timp sa facem diverse lucruri? De ce ne dorim ca ziua sa aiba cel putin 25 de ore ca sa terminam ceea ce am inceput? Noi am inteles si am invatat sa prioritizam.

Desi sunt importante, dar nu urgente, urgente, dar nu importante sau nici urgente si nici importante, tindem sa punem toate actiunile noastre in categoria urgente si importante. Exact, poate parea complicat, dar nu este deloc, pentru ca o planificare eficienta a tuturor sarcinilor, facuta pas cu pas, ne ajuta sa castigam timp.

Asadar, un exemplu de la trainerul nostru. Importante si urgente sunt sarcinile care trebuie facute numai de catre noi si acum, adica problemele presante, crizele, proiectele cu scadente apropiate; in categoria importante, dar neurgente intra sarcinile care trebuie indeplinite de catre noi, dar nu neaparat imediat; urgente, dar neimportante sunt sarcinile care trebuie indeplinite acum, dar care pot fi delegate; neimportante si neurgente – ne referim la activitatile de evadare, fleacurile. Acum ca v-am reamintit matricea timpului, va recomandam sa o folositi cu succes.  :)

Noi, oamenii din pastel, am adunat tot ceea ce avem de facut in matricea timpului si am invatat sa prioritizam, sa obtinem eficienta cu minimum de resurse, sa-i identificam si sa-i punem jos pe hotii de timp.

Apoi, am trecut la planificarea, pas cu pas, a fiecarui proiect de amploare. Am vorbit despre prioritati si posibile constrangeri ori, de ce nu, despre riscurile pe care trebuie sa le avem in vedere, de fiecare data, cand punem la cale un eveniment mare. Un training util, care ne-a confirmat cat de importanta este organizarea, in asa fel incat controlul sa se poata face mai usor.

Asadar, sa nu uitam! Avem tot timpul din lume sa facem ce vrem cu el!

tu ce zici despre asta?

Tags:

    imprastie vorba!
FeedWind