Experientele care aduc performanta

O dupa amiaza calda de vineri, fructe, multa buna dispozitie si un invitat deosebit. A fost, pentru noi, echipa pastel, reteta perfecta pentru un weekend tonic si pentru o noua saptamana, care incepe astazi, plina de energie. Vineri am fost Happy sa primim, in sediul nostru pastel, un oaspete special. Ne-a inspirat, ne-a incurajat sa facem miscare pentru sanatate si ne-a convins ca 100% nu este o limita.

Ultramaratonistul Gabriel Solomon a depasit-o de nenumarate ori: cand a alergat, timp de 24 de ore pe banda, pentru un demers caritabil si anume copiii care se nasc prematur; cand a traversat Romania, adica 850 de kilometri, in doar 14 zile, in alergare; cand a participat la Carpathian Adventure. Despre fiecare cursa ne-a povestit pe larg, cu zambetul pe buze pentru ca, din fiecare, a invatat cate ceva: despre oameni, despre potentialul nebanuit al corpului, despre ce inseamna cu adevarat spiritul de echipa.

Sunt doar cateva dintre experientele invatate de Gabriel si care i-au adus performanta. O performanta pe care oricare dintre noi o poate atinge, cu multa munca si vointa. Dar, ca in orice aventura, totul porneste cu primul pas. Acela de a incerca sa iesim din zona noastra de confort, de a face lucruri pe care le credem, pentru noi, imposibile.

Pentru ca da, ne-a convins Gabriel, nu exista limite si oricine, cu antrenament, perseverenta si mai ales vointa, poate ajunge la rezultate excelente. Evident, obtinute pas cu pas, pentru ca toti cei care participa la un maraton au inceput cu alergari pe distante scurte. Apoi, pe masura ce crestem treptat distanta intelegem ca, de fapt, avem un potential nelimitat.

Mecanismul explicat de Gabriel este simplu: cu cat consumam mai multa energie, cu atat corpul nostru gaseste noi resurse ca sa produca si mai multa.

Apoi, trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru tot ceea ce ne-am propus. Adica, sa nu cautam scuze si sa lipsim de la antrenamente, pentru ca, rezultatele apar, intotdeauna, ca urmare a unui efort sustinut.

Evident, este importanta echipa cu care alegem sa strabatem traseul. Numai in situatii extreme ii cunoastem cu adevarat pe oamenii din jurul nostru, pe cei cu care am ales sa mergem pe anumit drum.

Asadar, Gabriel ne-a reconfirmat ca putem mai mult decat credem fiecare, ca stiind sa ne motivam pe noi este usor sa ii motivam si pe ceilalti, ca multe lucruri sunt sub controlul nostru, trebuie doar sa reprezinte un obiectiv si sa le realizam.

 

 

tu ce zici despre asta?

Tags:

    imprastie vorba!

Comentarii

  • Multumesc Pastel pentru ocazia de a impartasi povesti! | Gabriel Solomon / 17 Jun 2013 21:19

    [...] ideei SporTur, Ziua Sportului Tenaris şi multe altele. Ei bine, ei au un eveniment intern “Happy Friday” la care m-au invitat să vin să le vorbesc despre aventurile mele alergareţe. Aşa că [...]
FeedWind