Unde dispare Inspiratia

Uneori o caut fara sa o gasesc, alteori ma impiedic de ea pentru ca imi sta in drum, desi nu am neaparat nevoie sa ma copleseasca cu ideile ei. Ma tulbura in momentele in care trebuie ca doar informatiile la obiect sa imi vina in minte, astfel incat sa pot preda exact ceea ce este nevoie.

Este Inspiratia si sunt perioade cand imi da batai de cap. Se intampla adesea sa o gasesc stand tolanita in scaunul meu din biroul pastelat cand ajung la serviciu. Se rasuceste spre mine si imi striga in nas: „te asteptam cu nerabdare, hai, la treaba, pentru ca nu pot sa stau mult”. Si atunci, o prind de mana si o strang tare ca sa nu mai plece niciodata. Alteori, se face nevazuta in cele patru zari, insa stiu ca daca o chem o sa vina. Este atrasa de melodia mea preferata si apare, cel tarziu, la cel de-al doilea refren.

Dupa ce ma relaxez cateva minute, respir adanc, arunc o privire spre teii infloriti din afara biroului, inevitabil vine intr-un suflet. Nu ma poate abandona cand am mai multa nevoie de ea. Ne reintalnim si radem impreuna, calcam pe silabe ascutite si scriem in tonuri calde.

Mai folosesc un truc ce nu da gres atunci cand sunt in pana de idei. Iau o pauza de 5 minute in care fac altceva. Stiu ca atunci cand ma voi intoarce la calculator ea va fi acolo, tacuta, smerita, vinovata, pentru ca nu se face sa ma lase la greu. Ne impacam destul de usor si terminam ceea ce am inceput impreuna. Asa ca da, Inspiratia de care avem nevoie la fiecare pas (cand scriem un mail, concepem o invitatie, desenam sau alegem un anumit fel de mancare) poate fi gasita oriunde. Iata de ce este nevoie http://www.pastelblog.ro/2013/05/13/reteta-unei-experiente-simpa/

Trebuie numai sa o aducem langa noi. Fiecare are trucurile lui, sunt sigura.

Cum fac eu:

Notez ideile pe o hartie atunci cand imi vin in minte si le folosesc la nevoie;

Citesc cat mai multe lucruri despre tema pe care vreau sa o abordez;

Respir adanc de trei ori si ma relaxez, stiind ca, pana la urma, inspiratia trebuie sa vina;

Caut si alte sfaturi: http://romaniancopywriter.ro/inspiratie/ :)

tu ce zici despre asta?

Tags: ,

    imprastie vorba!
FeedWind