Design la superlativ

A fi account este ca o cursa de masini. Totul este pe fast-forward. Inclusiv varietatea domeniilor cu care intri in contact. Asa ca, ajungem sa ne specializam in cosmetica, FCMG, transporturi, masini, mobilier si, de ce nu, in design de interior. :)

Inscrierea la cursul de design de interior de la DallesGo m-a facut sa inteleg mai bine stilurile de decorare. Cu totii am cazut in iluzia ca o anumita amenajare de interior este “vintage”, de exemplu, cand de fapt poate fi rustic, country, provensal, spaniol sau shabby chic. :)

De asemenea, unele stiluri s-au dezvoltat local, si au o unicitate care nu se poate regasi in alte locuri (frumusetea stilului japonez, scandinav, marocan). Apoi, am mai trecut prin stilul minimalist, retro contemporan, art deco, industrial, glamour, bauhaus. Da, sunt foarte multe, fiecare in parte cu farmecul si frumusetea lui.

Se pot face foarte usor confuzii intre stiluri. Chiar daca fiecare in parte a luat nastere acum multe decenii, ele cunosc interpretari in contemporan. Spre exemplu, stilul clasic cuprinde 3 mari stiluri care la randul lor se manifesta in zilele noastre diferit.

In al doilea rand, am inteles ca designul de interior este precum o limba straina. Fiecare poate intelege si invata principiile de baza. In schimb, asa cum este si firesc, daca vrei sa fii nativ intr-o limba straina trebuie sa ai fler si talent. Restul tine de ingeniozitatea proprie.

Apoi, am descoperit ca exista o psihologie si ergonomie a spatiului de care trebuie sa tinem cont cand alegem un stil de decorare. Lucrurile din jur sunt percepute mult mai frumos atunci cand ele transmit o stare, o emotie, nu doar informatii. Nu degeaba stilul este o exprimare estetica a mentalitatii specifice unui anumit timp si spatiu.

Am invatat ca nu poti combina mai mult de doua stiluri, pentru ca risti sa creezi un spatiu kitsch.

Si cum fara practica nimic nu are sens, bineinteles ca la fiecare curs desenam, decupam si reprezentam diferite stiluri de design de interior.

Apoi, am mai facut cunostinta cu mari designeri ai timpului, care au creat piese iconice.

In septembrie se apropie proiectul final care consta in amenajarea unei vile. Va tin la curent!

Si nu uitati ca un design bun adauga valoarea spatiului!

Scris de Mihaela Pipirig 

tu ce zici despre asta?

Tags:

    imprastie vorba!
FeedWind